Het Trefhuus

In het Trefhuus kunt u het verleden van Overdinkel ontdekken. Er is een knipoog gemaakt naar het smokkelverleden van Overdinkel. Een plek om elkaar te treffen en om te ontspannen!

Vlak voor het Kulturhus bevindt zich het centrumplein, een gezellige plek waar dorpsbewoners samenkomen om elkaar te treffen onder het genot van een hapje en drankje.

De openbare ruimte bevat een ontmoetingsplek, een bar met terras en een grote zaal die gehuurd kan worden voor diverse doeleinden. Al deze ruimtes zijn sfeervol ingericht vanuit het smokkelthema. U kunt heerlijke smokkelkoffie proeven in twee soorten verkrijgbaar, fijngemalen en bonenkoffie.


Trefhuus Overdinkel

Sportpark Het Wilpelo

Overdinkel sportpark

Sportpark Het Wilpelo heeft 4 accomodaties, namelijk, Sportclub Overdinkel, Karatevereniging Heiwa, Tennis Club Overdinkel en Hockey Club Losser.

Sportclub Overdinkel

De voetbalclub Sportclub Overdinkel is in 2004 ontstaan uit de fusie van de voetbalverenigingen OSV '31 en ASVO. De voetbalvereniging in Overdinkel heeft 650 leden waarvan 350 jeugd. Er zijn 75 dames/meisjes lid. Ze beschikken over een fraaie accomodatie met kantine en kleedkamers, van de voetbalvelden zijn er 3 wedstrijdvelden en 2 trainingvelden (1 veld is van de Hockeyclub Losser).

Overdinkel voetbalclub SCO

Karatevereniging Heiwa

Heiwa (weg naar vrede) bestaat sinds 1982 en heeft momenteel 12 leden (senioren). Dit lijkt weinig maar gezien de beschikbare ruimte is 15 tot 20 leden het maximum. In het verleden heeft de karate vereniging ook veel jeugd gehad. Daarna werd het gebruikt voor kinderopvang. Daarnaast wordt het gebouw ook gebruikt door Judo Losser en de Vogelvereniging Edelzang.

Tennis club Overdinkel

Bij de Tennis club Overdinkel ligt de nadruk op de voorjaarscompetitie en het "Prik en Prak" toernooi.

Hockey club Losser

Hockey club Losser is opgericht in 2015. Ze hebben 1 veld, een kleedkamer en kantine van Sportclub Overdinkel in gebruik. De hockeycompetitie wordt op kunstgras gespeeld.